Greek version of the web-siteEnglish version of the web-site                                       Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do

Αρχική

Ακαδημία

Εκπαιδευτές

Jeet Kune Do

Filipino Kali

Kuntao Silat

Ομαδικά Τμήματα

Ιδιαίτερα Μαθήματα

Βιβλιοθήκη

Άρθρα

Τεχνικές

Σεμινάρια

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία 

 

 

Εντατικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Survival Tactics Summer Camp Ιούλιος 2015

 

Rapid Assault Tactics Τακτικές Ταχείας ΕπίθεσηςΗ Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do θα διοργανώσει για τον μήνα Ιούλιο 2015 ειδικό ταχύρυθμο εντατικό πρόγραμμα ομαδικών προπονήσεων, με τους εκπαιδευτές: Ευάγγελο Ζορμπά και Λευτέρη Κασφίκη, με κάλυψη συγκεκριμένων θεματικών προπονητικών ενοτήτων προετοιμασίας και κατάρτισης τακτικών μαχητικής επιβίωσης του συστήματος RAT (Rapid Assault Tactics - Τακτικές Ταχείας Επίθεσης)!
 

Έναρξη προγράμματος: Τετάρτη 01 Ιουλίου 2015 (Ώρες: 19:00-20:30). Η εκπαίδευση θα διεξάγεται στην Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (Ώρες: 19:00-20:30).

 

*** Προσφορά γνωριμίας ***

Η Ακαδημία προσφέρει μία ΔΩΡΕΑΝ ενεργή συμμετοχή σε ομαδική προπόνηση κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης.

 

Στόχος της Ακαδημίας είναι η σωστή και ταχύρυθμη ανάπτυξη και εξέλιξη των ψυχοσωματικών δεξιοτήτων του ασκούμενου (Attributes), έκθεση σε σύγχρονες αποδοτικές μεθόδους προπονησιολογίας και τεχνοτροπιών, μαχητική εξοικίωση σε όλα τα πιθανά μαχητικά πεδία και ουσιαστική διαπαιδαγώγηση για την εξύψωση της ανθρώπινης υπόστασης. Μακριά από στείρα στερεότυπα ανούσιας μυθοπλασίας και ημιμάθειας…

Οι ομαδικές προπονήσεις διεξάγονται σε φιλικό περιβάλλον, με σοβαρότητα και προσήλωση στις Τέχνες με χρήση πάντοτε του κατάλληλου προστατευτικού και προπονητικού εξοπλισμού κατά περίπτωση. Η Ακαδημία διαθέτει σύγχρονο και επαρκή προπονητικό εξοπλισμό για την κάλυψη όλων των προπονητικών μεθόδων που ασκούνται.

Cross Training Προπόνηση Πολεμικών ΤεχνώνΤα ενεργά μέλη της Ακαδημίας ΔΩΡΕΑΝ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο και τον εξοπλισμό της Ακαδημίας πριν από την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων (Ώρες: 18:30-19:00) για επιπλέον ενισχυτική ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης Combative Fitness με την χρήση σύγχρονου προπονητικού εξοπλισμού όπως Kettlebells, TRX Suspension, Stability Ball, Medicine Ball, Dumbbells κ.α., καθώς και διεξαγωγή ειδικών προπονητικών MMA Circuits!

 

Προτεινόμενος εξοπλισμός: Γάντια MMA, μασέλα και 2 προπονητικά ραβδιά.

 

Ακόμα η Ακαδημία προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στον Ετήσιο Κύκλο Σεμιναρίων 2015 με τον εκπαιδευτή της Ακαδημίας Ευάγγελο Ζορμπά για όλα τα ενεργά μέλη της Ακαδημίας, καθώς και έκπτωση στα σεμινάρια με εκπαιδευτές από το εξωτερικό.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος του Ιουλίου 2015 οι συμμετέχοντες θα λάβουν
πιστοποιητικό συμμετοχής από την Ακαδημία!
 

Επίσης παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Private Training στην Ακαδημία πρωινά, απογευματινά, βραδυνά (Δευτέρα έως Σάββατο), με τον εκπαιδευτή Ευάγγελο Ζορμπά! Περισσότερες πληροφορίες

 

* Το εντατικό πρόγραμμα του Ιουλίου 2015 θα έχει αυστηρά περιορισμένο αριθμό συμμετοχών, για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής:

 

Εκπαιδευτής Ευάγγελος Ζορμπάς, τηλ.: 6946781911 (τηλεφωνική επικοινωνία μόνο καθημερινές πρωινές ώρες 10:00-12:00) Instructor Vagelis Zorbas in Facebook

 

Μπορείτε επίσης να δηλώσετε συμμετοχή για το πρόγραμμα του Ιουλίου 2015 στο Facebook Event:

* Η Ακαδημία δέχεται ως μέλη, άτομα άνω των 18 ετών, άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτου επιπέδου και εμπειρίας, κατόπιν αποδοχής από τους εκπαιδευτές της Ακαδημίας μέσω προσωπικής συνέντευξης με τον ενδιαφερόμενο ή την ενδιαφερόμενη.

Rapid Assault Tactics (Τακτικές Ταχείας Επίθεσης)
 

Paul VunakΤο σύστημα RAT αναπτύχθηκε από τον Paul Vunak την δεκαετία του '80, ειδικά για τους U.S. Navy Seals Team-6 (ομάδα υποβρυχίων καστροφών των ΗΠΑ) ως το κύριο πρόγραμμα εκπαίδευσης μάχης σώμα με σώμα των ειδικών δυνάμεων, βασιζόμενο στις θεωρίες της πολεμικής τέχνης Jeet Kune Do, της τέχνης που δημιούργησε ο θρυλικός Bruce Lee...

Σε αυτό που διαφέρει το RAT από οποιαδήποτε άλλη πολεμική τέχνη ή σύστημα είναι η έννοια (concept) του
Straight Blast (Αλυσιδωτές Γροθιές). Μέσω του Straight Blast διαταράσσεται η βάση και η ισορροπία του αντιπάλου, λειτουργεί ως εξισωτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση ενός μεγαλύτερου αντιπάλου από εμάς και οδηγεί σε γρήγορη και αποδοτική χρήση καστροφικών τεχνικών όπως: Κεφαλιές, Γονατιές, Αγκωνιές και Kina Mutai (δαγκώματα, χτυπήματα στα μάτια, σπασίματα δακτύλων και τσιμπήματα) για την εξουδετέρωση του αντιπάλου...

Το RAT είναι ίσως το πιο αποδοτικό, πρακτικό και αποτελεσματικό σύστημα σύγχρονης αυτοάμυνας και επιβίωσης, ιδανικό για την αντιμετώπιση περιστατικών βίαιης συμπλοκής και αυτοάμυνας για άνδρες και γυναίκες! To RAT διαφέρει ριζικά από άλλα κλασσικά συστήματα υποτιθέμενης “ρεαλιστικής” αυτοάμυνας όπου η εκμάθηση γίνεται με απομίμηση στείρων τεχνικών, με ανούσια εξάσκηση σε στημένες τεχνικές και σενάρια με προκαθορισμένες κινήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην σκληρή πραγματικότητα της απρόβλεπτης βίας και επιθέσεων στο δρόμο...

Το RAT είναι σχεδιασμένο για την
επιβίωση και την αυτοσυντήρηση (survival & self-preservation) και είναι ιδανικό όταν μία κατάσταση έχει κλιμακωθεί, όπου διακυβεύεται άμεσα η σωματική ακεραιότητα και η ζωή, και μοναδική επιλογή είναι η χρήση καταστροφικών τεχνικών για την διατήρηση της ζωής!

Το κύριο μέρος του συστήματος RAT συσχετίζεται με την απόκτηση προηγμένης τεχνικής και θεωρητικής γνώσης στο
ΠΩΣ και ΠΟΤΕ χρησιμοποιούνται οι κεφαλιές, οι γονατιές και οι αγκωνιές (head butts, knees & elbows – HKE). Η εξάσκηση γίνεται με απόλυτα ασφαλή και προοδευτικό τρόπο για τον ασκούμενο, με πρώτο στόχο την βελτίωση της εγρήγορσής του και ψυχολογικής ετοιμότητάς του και με δεύτερο και απότερο σκοπό την εξοικείωσή του με τις τεχνικές και την ρεαλιστική εφαρμογή τους μέσα σε στρεσογόνο και μη συγκαταβατικό περιβάλλον μάχης!

To RAT βασίζεται σε 3 θεμελιώδεις αρχές:

1.Entry (Είσοδος - Εμπλοκή)
2.Pressure (Πίεση)
3.Resolution – Termination of conflict (Απεμπλοκή – Τερματισμός της συμπλοκής)


1.Entry (Είσοδος - Εμπλοκή)
Ο Bruce Lee συνειδητοποίησε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγει κάποιος την συνεχή ανταλλαγή χτυπημάτων με τον αντίπαλο είναι η
αναχαίτιση (interception), δηλαδή άμεσα χτυπήματα στον πρωταρχικό χρόνο επίθεσης του αντιπάλου (με χτύπημα πχ. στα μάτια ή στα γεννητικά όργανα) για να προκληθεί πόνος και τραυματισμός, έτσι ώστε να αποδιοργανωθεί και να μειωθεί η αξιομαχητικότητα του αντιπάλου, για να γίνει η εμπλοκή (κλείσιμο απόστασης) με πιο ασφαλή τρόπο, όπου είναι η βασική θεωρία στην πολεμική τέχνη Jeet Kune Do. Ο Paul Vunak πρόσθεσε για την αντιμετώπιση στον δευτερεύοντα χρόνο επίθεσης του αντιπάλου, "καταστροφές" (destructions) από την Φιλιππινέζικη πολεμική τέχνη Kali (Filipino Kali), δηλαδή χτυπήματα σε σημεία νεύρων και πάνω στα μέλη του αντιπάλου για την πρόκληση πόνου και αποδυνάμωσης.

2.Pressure (Πίεση)
Όλες οι πολεμικές τέχνες ανεξαιρέτως βασίζονται στην ύπαρξη μίας ισορροπημένης βάσης του σώματος για την αποδοτική παραγωγή βαλλιστικής κίνησης, αυτό που ανακάλυψε ο Bruce Lee είναι ότι όταν το σώμα κινείται προς το πίσω (το βάρος είναι στις φτέρνες) τότε εξαλείφεται η αξιομαχητικότητα του αντιπάλου, αυτό επιτυγχάνεται μέσω του
Straight Blast (Αλυσιδωτές Γροθιές). Η θεωρία προέρχεται από την πολεμική τέχνη Wing Chun και ονομάζεται Jik Chun Choy, ο Bruce Lee την τροποποιήσε ολοκληρωτικά για τις ανάγκες της τέχνης του Jeet Kune Do, κάνοντας την πιο αποδοτική σε μία κινητική βάση και ουσιαστικά πιο εύχρηστη.

3.Resolution – Termination of conflict (Απεμπλοκή – Τερματισμός της συμπλοκής)
Η γρήγορη απεμπλοκή και ο τερματισμός της εμπλοκής είναι το κύριο μέλημα στο σύστημα του RAT, όσο επιμηκύνεται ο χρόνος συμπλοκής η έκβαση δυσχεραίνεται, σκοπός είναι η πρόκληση γρήγορων και καταλυτικών τραυματισμών, μηχανικές δυσλειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα και ψυχολογική αποδιοργάνωση για την εύκολη και ασφαλή διαφυγή.
Αυτό επιτυγχάνεται μέσω χρήσης HKE σε 3 επίπεδα παράλληλα (High, Medium, Low).

 

Το RAT δεν είναι ακριβώς μία απλή μαχητική τεχνική, αλλά είναι κυρίως η συνειδητοποίηση και κατανόηση των φάσεων μίας μάχης. Οι περισσότεροι άνθρωποι εμπλέκονται σε μία μάχη δρόμου (Street Fighting) χωρίς να έχουν ένα σχέδιο και στρατηγική. Απλώς μάχονται μέχρι κάποιος να νικήσει, να χάσει ή να διαφύγει... Με αυτόν τον τρόπο αφήνουν την κατάσταση στον παράγοντα τύχη... Εάν κάποιος εμπλακεί σε μία μάχη με ένα ξεκάθαρο και αποτελεσματικό σχέδιο (Entry, Pressure, Termination) τότε αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες επιτυχούς έκβασης της συμπλοκής!

 

 

Rapid Assault Tactics Τακτικές Ταχείας Επίθεσης

Academy Map

Η Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do βρίσκεται στην Αθήνα, στην διεύθυνση: Δήλου 9, Καισαριανή (κάθετα στην Φορμίωνος, σύνορα Βύρωνα-Καισαριανής). Εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας με το λεωφορείο 732 (Αγ. Φανούριος - Ακαδημία - Ζωοδ. Πηγή) (στάση 9η Φορμίωνος).


Επίσης πρόσβαση με την τοπική Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Βύρωνα με το λεωφορείο
10 (Καρέας - Ντάνκαν) και το λεωφορείο 20 (Κουταλάς - Αγ. Λάζαρος) (στάση Φωκαίας).


Για οδηγίες πως να έρθετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Google Χάρτη της Ακαδημίας.
Academy's Google Map

 

Εγγραφείτε στο Facebook Page της Ακαδημίας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις δραστηριότητες και τα σεμινάρια που διοργανώνονται.

Paul Vunak & Vagelis Zorbas