Greek version of the web-siteEnglish version of the web-site                                       Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do

Αρχική

Ακαδημία

Εκπαιδευτές

Jeet Kune Do

Filipino Kali

Kuntao Silat

Ομαδικά Τμήματα

Ιδιαίτερα Μαθήματα

Βιβλιοθήκη

Άρθρα

Τεχνικές

Σεμινάρια

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία 

Hakka Kuntao Silat DeThouars Official Athens Greece

 

Ευάγγελος Ζορμπάς Bill Maniotes Λευτέρης Κασφίκης Πέτρος Καλόφωνος Kuntao Silat De Thouars GreeceΕντατικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Silat Σεπτέμβριος 2019

 

Η Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do διοργανώνει για τον μήνα Σεπτέμβριο 2019 ειδικό ταχύρυθμο εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ομαδικών προπονήσεων, με τους εκπαιδευτές: Ευάγγελο Ζορμπά, Λευτέρη Κασφίκη και Πέτρο Καλόφωνο με κάλυψη συγκεκριμένων θεματικών προπονητικών ενοτήτων εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ινδονησιακή πολεμική τέχνη Σιλάτ (Kuntao Silat DeThouars).
 

Έναρξη προγράμματος: Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019 (Ώρες: 19:00-20:30). Η εκπαίδευση θα διεξάγεται στην Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (Ώρες: 19:00-20:30). Διάρκεια προγράμματος: 02-30 Σεπτεμβρίου 2019, συνολικά 13 ομαδικές προπονήσεις.

 

* Το εντατικό πρόγραμμα θα έχει αυστηρά περιορισμένο αριθμό συμμετοχών, για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: Εκπαιδευτής Ευάγγελος Ζορμπάς, τηλ.: 6946781911 (τηλεφωνική επικοινωνία μόνο καθημερινές πρωινές ώρες 10:00-12:00). Η Ακαδημία βρίσκεται στην Αθήνα, στην διεύθυνση: Δήλου 9, Καισαριανή (κάθετα στην Φορμίωνος, σύνορα Βύρωνα-Καισαριανής).

 

Μπορείτε επίσης να δηλώσετε συμμετοχή για το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου 2019 στο Facebook Event:

Στόχος της Ακαδημίας είναι η σωστή και ταχύρυθμη ανάπτυξη και εξέλιξη των ψυχοσωματικών δεξιοτήτων του ασκούμενου (Attributes), έκθεση σε σύγχρονες αποδοτικές μεθόδους προπονησιολογίας και τεχνοτροπιών, μαχητική εξοικίωση σε όλα τα πιθανά μαχητικά πεδία και ουσιαστική διαπαιδαγώγηση για την εξύψωση της ανθρώπινης υπόστασης. Μακριά από στείρα στερεότυπα ανούσιας μυθοπλασίας και ημιμάθειας…

Οι ομαδικές προπονήσεις διεξάγονται σε φιλικό περιβάλλον, με σοβαρότητα και προσήλωση στις Τέχνες με χρήση πάντοτε του κατάλληλου προστατευτικού και προπονητικού εξοπλισμού κατά περίπτωση. Η Ακαδημία διαθέτει σύγχρονο και επαρκή προπονητικό εξοπλισμό για την κάλυψη όλων των προπονητικών μεθόδων που ασκούνται.

Cross Training Προπόνηση Πολεμικών ΤεχνώνΤα ενεργά μέλη της Ακαδημίας ΔΩΡΕΑΝ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο και τον εξοπλισμό της Ακαδημίας πριν από την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων (Ώρες: 18:30-19:00) για επιπλέον ενισχυτική ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης Combative Fitness με την χρήση σύγχρονου προπονητικού εξοπλισμού όπως Kettlebells, TRX Suspension, Stability Ball, Medicine Ball, Battle Ropes, Dumbbells κ.α., καθώς και διεξαγωγή ειδικών προπονητικών MMA Circuits!

 

Ακόμα η Ακαδημία προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στον Ετήσιο Κύκλο Σεμιναρίων 2019 με τον εκπαιδευτή της Ακαδημίας Ευάγγελο Ζορμπά για όλα τα ενεργά μέλη της Ακαδημίας, καθώς και έκπτωση στα σεμινάρια με εκπαιδευτές από το εξωτερικό.
 

Επίσης παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα Private Training στην Ακαδημία πρωινά, απογευματινά, βραδυνά (Δευτέρα έως Σάββατο), με τον εκπαιδευτή Ευάγγελο Ζορμπά! Περισσότερες πληροφορίες

 

* Η Ακαδημία δέχεται ως μέλη, άτομα άνω των 18 ετών, άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτου επιπέδου και εμπειρίας, κατόπιν αποδοχής από τους εκπαιδευτές της Ακαδημίας μέσω προσωπικής συνέντευξης με τον ενδιαφερόμενο ή την ενδιαφερόμενη.

Hakka Kuntao Silat DeThouars
 

Willem De Thouars Uncle BillΗ μαχητική τέχνη Hakka Kuntao Silat DeThouars προέρχεται από την Ινδονησία και εστιάζει στην άοπλη μάχη και στην μάχη με μαχαίρι, η τέχνη είναι μίξη των τοπικών τεχνών μαχαιριού Pencak Silat (Σιλάτ) του Ινδονησιακού αρχιπελάγους με στοιχεία παραδοσιακού Shaolin και Wudang Kung Fu (συστήματα που είχαν μεταναστεύσει στην Ινδονησία), Western Boxing, Western Fencing και Grappling. Η τέχνη πέρασε στις ΗΠΑ με τον Willem DeThouars, ο οποίος ασχολείται με αυτές τις τέχνες όλη του την ζωή. Γεννημένος στην Δυτική Java εκπαιδευόταν από την παιδική του ηλικία με τον παραδοσιακό τρόπο στις μαχητικές τέχνες. Ο πατέρας του, οι θείοι του και τα αδέρφια του ήταν είναι επίσης καταξιωμένοι εκπαιδευτές Silat. Τα αδέρφια του Maurice, Paul & Victor δυστυχώς απεβίωσαν και εν ζωή είναι μόνο ο Willem.

Η μαχητική τέχνη Hakka Kuntao Silat DeThouars έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Όπλα Άνω Κορμού, χτυπήματα με πυγμές (Pukulan), παλάμες, πήχεις, αγκώνες, ώμους και κεφαλιές, κλειδώματα και λαβές (Kunci), άμυνες και αποκρούσεις (Tangkisan).

2. Όπλα Κάτω Κορμού, λακτίσματα (Tendangan), πατήματα, γονατιές, ρίψεις (Bantingan), ανατροπές (Kinjit) και παγιδεύσεις με τα πόδια (Foot & Leg Trapping), κινητικές αποφυγές (Elak) και πλάγιοι βηματισμοί (Gelek).

3. Jongkok Παραγωγή βαλλιστικής ενέργειας μέσω σωματικής βύθισης (Squatting, Sinking, Rooting).

4. Puturan Παραγωγή βαλλιστικής ενέργειας μέσω σωματικής περιστροφής (Gyroscopic Rotation).

5. Gosok Παραγωγή βαλλιστικής ενέργειας μέσω απορρόφησης της ενέργειας του αντιπάλου (Drawing, Rubbing, Scraping).

6. Άοπλη και ένοπλη μάχη, ο ασκούμενος στην Τέχνη μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους πρώτα άοπλα και μετά ένοπλα, με την λογική ότι οι πιο πιθανές μορφές επίθεσης υλοποιούνται μέσω ενέδρας και αιφνιδιασμού.

7. Οικονομία κίνησης και ενέργειας, η Τέχνη δημιουργήθηκε για επιβίωση και δεν συσχετίζεται με μαχητικά αγωνίσματα, προτεραιότητα είναι η άμεση εξουδετέρωση του αντιπάλου και η ασφαλής διαφυγή.

8. Adhesion, άμεση προσκόλληση πάνω στον αντίπαλο σε αρχικό χρονικό στάδιο για την απόκτηση ελέγχου των μελών και τερματισμό των επιθέσεων του αντιπάλου.

9. Muscle Memory, μέσω της επανάληψης οι κινήσεις γίνονται δεύτερη φύση στον ασκούμενο για να αυτοματοποιήσει τις αντιδράσεις του. Η καθημερινή εξάσκηση στις φόρμες Djurus και Langkas εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς τον σκοπό...

10. Off-balance, η αποδόμηση και η πρόκληση ανισορροπίας στον αντίπαλο είναι από τις πρωταρχικές στρατηγικές της Τέχνης, αυτό υλοποιείται με τον έλεγχο του κρανίου ή της λεκάνης ή των γονάτων ή με στρέψη της σπονδυλικής στήλης του αντιπάλου, καθιστώντας ανίκανο τον αντίπαλο να παράγει βαλλιστικό έργο.

11. Petjut Kilat Silat, οι επιθέσεις στην Τέχνη είναι καταιγιστικές, με πλήξη συγκεκριμένων ανατομικών στόχων και βασίζονται σε μελετημένη μηχανική σώματος (Body Mechanics) για την αποδοτική παραγωγή ενέργειας. Το τρίπτυχο των στρατηγικών επιθέσεων Petjut (Whiplash), Kilat (Thunder bolt) και Silat (The skill behind the Art of killing) καθιστούν την Τέχνη Hakka Kuntao Silat DeThouars μία από τις πιο αποδοτικές μαχητικές τέχνες αυτοπροστασίας στον κόσμο...

12. Tearing, Joints & Bones Breaking, η εκμηδένιση της αξιομαχητικότητας του αντιπάλου, ο τερματισμός της συμπλοκής και η δημιουργία ασφαλούς διαφυγής επιτυγχάνεται στρατηγικά σε δεύτερο χρόνο με πρόκληση κινητικών και μηχανικών δυσλειτουργιών στο σώμα του αντιπάλου (ρίξη τενοντικών συνδέσμων, εξαρθρώσεις και θραύσεις οστών)...

13. Quick Recovery, η Τέχνη λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις Μαζικές Επιθέσεις (Mass Attacks), η άμεση εξουδετέρωση του αντιπάλου και η γρήγορη απεμπλοκή είναι βασικά στοιχεία επιβίωσης...

 

Pencak Silat
 

Ινδονησιακή Πολεμική Τέχνη Σιλάτ SilatΤο μεγαλύτερο αρχιπέλαγος της γης επεκτείνεται από την Μαλαισία μέχρι την Νέα Γουινέα, αποτελείται από πάνω από 13000 νησιά και εκεί αναπτύχθηκε η θανατηφόρα μαχητική τέχνη Pencak Silat.

 

Σε αυτό τον γεωγραφικό χώρο μέσα από πολέμους, εμπόριο, μεταναστεύσεις πληθυσμών και πρόσμιξη πολιτισμικών στοιχείων αναπτύχθηκε και μεταλλάχθηκε η τέχνη Σιλάτ από τον 4ο μέχρι τον 20ο αιώνα μΧ, οι επιρροές είναι έντονες από διάφορα μαχητικά συστήματα και προέρχονται από Κίνα, Ινδία, Νεπάλ, Αραβία και Φιλιππίνες.

 

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες στυλ της τέχνης στην Ινδονησία, Μαλαισία, Σουμάτρα, Μπαλί και Ιάβα, αυτή την στιγμή θεωρούνται ως πιο αξιόλογα και διαδεδομένα τα εξής: Hakka Kuntao Silat DeThouars, Maphilindo Silat, Bukti Negara, Silat Lincah, Mande Muda, Bersilat και Pukulan Serak. (Pencak σημαίνει σωματική κίνηση, η λέξη προέρχεται από τις εξής λέξεις Peng (απόκρουση), Tja (γροθιά) και Te (λάκτισμα), Silat σημαίνει μάχη, η έκφραση έχει την έννοια της μάχης χρησιμοποιώντας τεχνικές αυτοάμυνας).

 

Οι Φιλιππινέζικες πολεμικές τέχνες (ΦΠΤ) επηρεάστηκαν αρχικά από την Ινδονησιακή πολεμική τέχνη Silat μέσω της αυτοκρατορίας Majapahit από την Ανατολική Ιάβα, η οποία κατέκτησε όλο το Μαλαισιανό αρχιπέλαγος από το 1293 μ.Χ. μέχρι το 1500 μ.Χ., εξαναγκάζοντας την αυτοκρατορία Sri Visayan από την Δυτική Ιάβα να μεταναστεύσει στις Φιλιππίνες. Οι μετανάστες πολεμιστές Bugis από την περιοχή Sulawesi, όπου προέρχονταν από την αυτοκρατορία Majapahit, εγκαταστάθηκαν στις νότιες Φιλιππίνες, στις περιοχές Mindanao και Sulu, φέρνοντας μαζί τους το σπαθί Keris (Kris). Έτσι οι ΦΠΤ (Filipino Kali) έχουν αρκετές ομοιότητες με συστήματα Silat (Σιλάτ) καθώς και γενικότερα με πολεμικές τέχνες που εκτείνονται στο Μαλαισιανό αρχιπέλαγος (περιοχή ανάμεσα στην νοτιοανατολική Ασία και Αυστραλία) που περιλαμβάνει τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, την Σιγκαπούρη, Βόρνεο, Μαλαισία, Ανατολικό Τιμόρ και Παπούα Νέα Γουινέα.

 

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι ο Sijo Bruce Lee ήταν ασκούμενος στην Ινδονησιακή πολεμική τέχνη Kuntao Silat περίπου για 3 χρόνια και μαθήτευσε με τον εκπαιδευτή Willem Reeders στην Καλιφόρνια. Εκπαιδευτής του Reeders ήταν ο Nes De Vries, ο οποίος ήταν θείος των αδερφών DeThouars (Willem, Paul, Maurice, Victor)...

 

 

 

Academy Map

Η Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do βρίσκεται στην Αθήνα, στην διεύθυνση: Δήλου 9, Καισαριανή (κάθετα στην Φορμίωνος, σύνορα Βύρωνα-Καισαριανής). Εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας με το λεωφορείο 732 (Αγ. Φανούριος - Ακαδημία - Ζωοδ. Πηγή) (στάση 9η Φορμίωνος).


Επίσης πρόσβαση με την τοπική Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Βύρωνα με το λεωφορείο
10 (Καρέας - Ντάνκαν) και το λεωφορείο 20 (Κουταλάς - Αγ. Λάζαρος) (στάση Φωκαίας).


Για οδηγίες πως να έρθετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Google Χάρτη της Ακαδημίας.
Academy's Google Map

 

Εγγραφείτε στο Facebook Page της Ακαδημίας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις δραστηριότητες και τα σεμινάρια που διοργανώνονται.

Σιλάτ Ινδονησιακή Πολεμική Τέχνη