Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do - Αυτοπροστασία Γυναικών!

Greek version of the web-siteEnglish version of the web-site

Αυτοπροστασία Γυναικών:

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης κατάρτισης αυτοπροστασίας απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες άνω των 18 ετών οποιασδήποτε φυσικής κατάστασης ή σωματότυπου και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία σε μαχητικές τέχνες. Η εκπαίδευση διεξάγεται με απόλυτη ασφάλεια και δεν εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμών! Χρησιμοποιείται άνετη αθλητική περιβολή και υποδήματα και χρήση σύγχρονου προστατευτικού προπονητικού εξοπλισμού (γάντια, κάσκες, μασέλες, στόχοι, σάκοι, κτλ.).

 

Το πρόγραμμα παρέχει και εμπεριέχει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση σε απλές, λειτουργικές και εφαρμόσιμες τεχνικές αυτοπροστασίας βασισμένο σε διεθνή και δοκιμασμένα προγράμματα εκπαίδευσης γυναικών τα οποία καλύπτουν τους εξής τομείς:

 • Πρόληψη, αναγνώριση, διαχείριση και αποφυγή κινδύνων

 • Αποφυγή, αποτροπή και αντιμετώπιση κλοπής

 • Αποφυγή, αποτροπή και αντιμετώπιση βιασμού

 • Αποφυγή και αντιμετώπιση αρπαγών

 • Τεχνικές εξουδετέρωσης αντιπάλων

 • Μάχη στο έδαφος

 • Ασφαλείς τρόποι βαδίσματος, αντιδράσεων και διαφυγής σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

 • Λεκτική αυτοάμυνα

 • Αποκλιμάκωση και αποδέσμευση δυσάρεστων καταστάσεων

 • Εξομοίωση και πρακτική εξάσκηση σε πιθανά σενάρια επιθέσεων

 • Ψυχολογική προσομοίωση και προετοιμασία

 • Χρήση αυτοσχέδιων όπλων (κλειδιά, τσάντα, στυλό, Palm Stick, κινητό τηλέφωνο, φακός κτλ.)

Το πρόγραμμα διεξάγεται σε μορφή ιδιαίτερων μαθημάτων από 1 έως 4 άτομα, διάρκειας 1 ώρας!

 

Πληροφορίες:

Εκπαιδευτής Ευάγγελος Ζορμπάς, τηλ.: 6946781911

 

Η Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do εδρεύει στην διεύθυνση Δήλου 9 (κάθετα στην Φορμίωνος, σύνορα Βύρωνα-Καισαριανής).  Εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας με το λεωφορείο 732, στάση 9η Φορμίωνος.  Για οδηγίες πως να έρθετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Google Χάρτη της Ακαδημίας.

 

Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do - Αυτοπροστασία Γυναικών!

Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do: Σύγχρονοι μέθοδοι προπονησιολογίας,

αποδοτικές τεχνοτροπίες αυτοπροστασίας

 για τον ολοκληρωμένο μαχητή,

για τον σοβαρό ασκούμενο

και πάνω από όλα για

τον σκεπτόμενο άνθρωπο!

 

 

Εγγραφείτε στο Facebook Page της Ακαδημίας για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις δραστηριότητες και τα σεμινάρια που διοργανώνονται.

EYESSCAPE

THROATO

GROINAIN

SHINAFETY

  

 

 

 

Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do - Αυτοπροστασία Γυναικών!

"Κανείς δεν μπορεί να με πληγώσει χωρίς τη συγκατάθεσή μου!"

Μαχάτμα Γκάντι 

Στατιστικά μία γυναίκα παρενοχλείται στον δρόμο 3 φορές σε ένα έτος...

 
 • 45% των επιθέσεων σε γυναίκες γίνονται από πολλαπλούς επιτιθέμενους!

 • 3/4 των επιθέσεων σε γυναίκες γίνονται από ανθρώπους που το θύμα γνωρίζει...

 • 1/4 των επιθέσεων σε γυναίκες γίνονται από άγνωστους ανθρώπους.

 • Οι γυναίκες έχουν 6 φορές περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να δεχθούν επίθεση.

 • 88% των επιθέσεων σε γυναίκες γίνονται στις ώρες 18:00-06:00.

 • 30% των επιθέσεων σε γυναίκες γίνονται στο σπίτι τους!

 • 60% των βιασμών γίνονται στο σπίτι του θύματος!

 • 50% των γυναικών που χρησιμοποίησαν κραυγές απέτρεψαν τον βιασμό!

 • 85% των γυναικών που αντιστάθηκαν με σθένος και τεχνικές αυτοπροστασίας απέτρεψαν τον βιασμό!!!

 

 

 

  Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do - Αυτοπροστασία Γυναικών! 

 

Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do - Αυτοπροστασία Γυναικών! 

   Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do - Αυτοπροστασία Γυναικών!

 

Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do - Αυτοπροστασία Γυναικών!

Εργαστήριο Ψυχοφυσιολογικής ΕκπαιδεύσεωςΗ Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do και το Εργαστήριο Ψυχοφυσιολογικής Εκπαιδεύσεως ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα της ψυχολογικής υποστήριξης των γυναικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αυτοπροστασίας Γυναικών! Ο σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η αύξηση της αυτοεκτίμησης και της παρακίνησης, και η απελευθέρωση από τα ψυχικά τραύματα, τις φοβίες και τους περιορισμούς! Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, η αυτογνωσία και η κατάργηση παλαιών αυτοκαταστροφικών προτύπων συμπεριφοράς θεωρούνται θεμελιώδη και απαραίτητα στοιχεία για την ολοκλήρωση της σύγχρονης γυναίκας που αντιμετωπίζει δυσάρεστες καταστάσεις στην καθημερινότητα, αποδοτικά και ολιστικά...

 

Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do - Αυτοπροστασία Γυναικών!

Η αυτοπροστασία είναι 80% διεργασία πνευματική και 20% σωματική...

Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do - Αυτοπροστασία Γυναικών!

Σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν

ανά χώρα για κακοποιημένες γυναίκες, η Ελλάδα κατέχει την

ενδέκατη θέση με ποσοστό περίπου 6% των γυναικών να

ομολογούν πως έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση...

 

 

Τα βήματα προς την επιβίωση:
1. Νοητική προετοιμασία
2. Γνώση των κινδύνων
3. Γνώση των επιλογών
4. Γνώση του αντικειμενικού στόχου

Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do - Αυτοπροστασία Γυναικών!

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία των διωκτικών αρχών που έρχονται στη δημοσιότητα, σχετικά με τη ανεξέλεγκτη δράση των βιαστών στη χώρα μας. Οι γυναίκες που βιάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί δραματικά σε σχέση με το παρελθόν. Την ίδια στιγμή, τα ανθρωπόμορφα κτήνη που διαπράττουν τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα, σπανίως οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, είτε επειδή η ταυτότητά τους παραμένει άγνωστη, είτε επειδή τα θύματά τους φοβούνται να καταγγείλουν στις Αρχές ότι βιάστηκαν.


Κάθε βιασμός που ορισμένες φορές καταλήγει ακόμη και σε δολοφονία- αποτελεί πάντα ένα διπλό έγκλημα, κατ ουσίαν ένα διπλό βιασμό: εκτός από τις σωματικές κακώσεις, τα θύματα έχουν να αντιμετωπίσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους και τις ψυχικές βλάβες, που είναι πολύ πιο επώδυνες. Οι πληγές της ψυχής από ένα βιασμό σπάνια επουλώνονται. Το θύμα τις κουβαλά για μια ζωή και πολλές φορές καθίσταται προβληματικό, λόγω κυρίως της συμπεριφοράς του κοινωνικού του περίγυρου. Εφιαλτικό, πλην όμως πραγματικό σενάριο αποτελεί το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης από βιασμό. Στην περίπτωση αυτή το δίλημμα είναι αμείλικτο: να αφαιρέσεις μια ανθρώπινη ζωή ή να φέρεις στον κόσμο τον καρπό ενός εγκλήματος;


Η κοινωνιολογία των βιασμών στην Ελλάδα

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, διαπράττονταν ετησίως στην Ελλάδα 4.500 βιασμοί. Εξ αυτών, στην αστυνομία καταγγέλθηκαν μόνο 270 και έγιναν 183 συλλήψεις υπόπτων. Στα δικαστήρια έφτασαν μόνο 47 για να εκδικαστούν κατόπιν άσκησης ποινικής δίωξης. Το 95,8% των βιαστών δρουν χωρίς συνεργό, προτιμούν το ύπαιθρο και τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους. Οι περισσότεροι βιασμοί σημειώνονται από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Το 53,4% των βιαστών είναι άτομα νεαρής ηλικίας, ενώ το 32,8% είναι μεσήλικες. Το 46,5% των βιασμών γίνεται στην επαρχία. Το 50,9% των βιαστών προέρχεται από τη μεσαία κοινωνικο-οικονομική τάξη και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των θυμάτων τους, το 31% αυτών είναι αρκετά μορφωμένοι. Τα πιο πάνω στοιχεία είναι προϊόν έρευνας του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή. Οι βιασμοί πρέπει να ιδωθούν σε συνάρτηση με την αύξηση της εγκληματικότητας, καθώς και με την εκμετάλλευση από τα διάφορα κυκλώματα των αλλοδαπών γυναικών που έχουν έρθει στη χώρα μας, οι οποίες με το φόβο της απέλασης δεν τολμούν να καταγγείλουν τα περιστατικά. Έτσι, υπολογίζεται ότι οι βιασμοί φτάνουν το μεγάλο αριθμό των 5.000 συμπτωμάτων το χρόνο και είναι πιθανόν το μέγεθος αυτό να το ξεπερνούν, ανέφερε μιλώντας σε αθηναϊκή εφημερίδα ο συγγραφέας.

Από το σύνολο των 1.000 γυναικών που ρωτήθηκαν, οι 116 (11,6%) δήλωσαν ότι είχαν πέσει θύμα βιασμού. Οι 6 (ποσοστό 5,2%) είχαν υποστεί κατά φύση συνουσία, οι 4 (3,4%) παρά φύση συνουσία (σοδομισμό), οι 15 (12,9%) στοματική συνουσία, οι 49 (42,2%) είχαν υποστεί κάποια άλλη ασελγή πράξη, ενώ οι 47 (40,5%) είχαν πέσει θύματα απόπειρας βιασμού. Από τις περιπτώσεις που έφτασαν στα αστυνομικά τμήματα προκύπτει ότι ένα ποσοστό της τάξης του 1% ήταν αιμομίκτες. Ακόμη καταγράφηκε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 2,2% προέρχεται από το συγγενικό περιβάλλον. Η ταπείνωση (62,1%), η αηδία (74,1%), η οργή (71,6%), η κατάθλιψη (94,5%) και η ενοχή είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τον ψυχικό κόσμο των γυναικών ύστερα από την πράξη βιασμού.


Ο δεύτερος βιασμός

Όσες γυναίκες - θύματα βιασμού έχουν το θάρρος να καταγγείλουν το βιαστή τους και να φτάσουν μέχρι το δικαστήριο, δεν ξαναζούν μόνο τον εφιάλτη που προσπαθούν μάταια να ξεχάσουν, αλλά βιάζονται για δεύτερη φορά κατά την ακροαματική διαδικασία. Οι εξονυχιστικές ερωτήσεις για τη σεξουαλική ζωή τους και το ερωτικό τους παρελθόν και οι υπαινιγμοί ότι πήγαιναν γυρεύοντας, τις καθιστούν στην ουσία κατηγορούμενες. Αυτή την κατάσταση θέλησε να αναστρέψει η βρετανική κυβέρνηση με την αλλαγή της νομοθεσίας, έτσι ώστε να μην εξευτελίζονται πλέον στα δικαστήρια τα θύματα του βιασμού. Έτσι, κατατέθηκαν στη βρετανική Βουλή νέα νομοσχέδια, που απαγορεύουν στους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων για βιασμό να αναμοχλεύουν το σεξουαλικό παρελθόν των θυμάτων και στους ίδιους τους κατηγορουμένους να εξετάζουν κατ' αντιπαράσταση το θύμα τους. Επί χρόνια οι γυναικείες οργανώσεις διαμαρτύρονταν ότι με τον ισχύοντα τρόπο εκδίκασης των υποθέσεων βιασμών, στην ουσία δεν δικάζονται οι βιαστές, αλλά τα θύματά τους, εφόσον οι συνήγοροι υπεράσπισης απαιτούν απαντήσεις ακόμα και στις πιο προσωπικές πτυχές της σεξουαλικής τους ζωής. Πολλά θύματα αποσύρουν την κατηγορία επειδή δεν μπορούν να αντέξουν την ταπείνωση, τον εκφοβισμό και τον εξευτελισμό που ξέρουν ότι θα υποστούν στο δικαστήριο. Το αποτέλεσμα είναι να μένουν ατιμώρητοι πολλοί βιαστές, και το χειρότερο, να συνεχίζουν την εγκληματική και αρρωστημένη δράση τους.

 

Το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα του δράστη, είναι ο αιφνιδιασμός ο οποίος οδηγεί σε μηδενισμό της απόστασης. Αυτή η βασικότατη αρχή δεν ισχύει μόνο στους βιασμούς, αλλά και στις ληστείες που συμβαίνουν στο δρόμο. Συνήθως το θύμα αιφνιδιάζεται με αποτέλεσμα να μην αντιδρά, ιδιαίτερα όταν ο δράστης είναι οπλισμένος.

Για να μην πιαστείτε στον ύπνο λοιπόν, φροντίστε να είστε πάντα (όταν αυξάνονται oi πιθανότητες να δεχτείτε επίθεση πχ είναι βράδυ, βαδίζετε μόνη κτλ.) σε εγρήγορση. Εγρήγορση σημαίνει είμαι συγκεντρωμένη και έτοιμη να αντιδράσω (είτε τρέχοντας μακριά είτε ασκώντας νόμιμη άμυνα), ΟΧΙ πανικός ή υπερβολική καχυποψία. Στην περίπτωση που θα αντιληφθείτε περίεργη συμπεριφορά, μην την αγνοήσετε. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Είναι προτιμότερο να κάνετε λάθος και να είστε έτοιμες, παρά να σας επιτεθεί κάποιος και να μην προλάβετε να αντιδράσετε.

Οι βιαστές δρουν με δυο τρόπους:

Α) Αρχίζουν να σας παρενοχλούν, ''τσεκάροντας'' τις αντιδράσεις σας. Αν δουν ότι τους ''παίρνει'' συνεχίζουν.

Β) Επιτίθονται εντελώς αιφνιδιαστικά, χωρίς να δώσουν κανένα απολύτως σημάδι.

Και στις δυο περιπτώσεις - αλλά ιδιαίτερα στη δεύτερη η οποία είναι πιο επικίνδυνη, διότι συμβαίνει εντελώς απρόσμενα, επιβάλλεται να βρίσκεστε σε εγρήγορση.

Επίσης, όσον αφορά τον μηδενισμό της απόστασης, φροντίστε να διατηρείτε μια απόσταση ασφαλείας (2-3 μέτρα τουλάχιστον) Προσέξτε αυτούς που σας πλησιάζουν με κάποιο πρόσχημα πχ. ''να σου πω λίγο, μήπως έχεις ώρα'' ή ''μήπως έχεις κανά ψιλό'' (χρήματα.). Ο βιαστής δεν θέλει ούτε την ώρα, ούτε ψιλά, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΑΣ.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Να είστε πάντα σε ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!!!

Απέφευγε να βρίσκεσαι μόνη σε απομονωμένα μέρη.

Απέφευγε να βρίσκεσαι σε απομονωμένα μέρη με κάποιο άντρα, που δεν γνωρίζεις καλά.

Απέφευγε να βρίσκεσαι σε απομονωμένα μέρη, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΣΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Πολλά ζευγάρια έπεσαν θαύματα εγκληματιών, ακριβώς επειδή θέλησαν να απομονωθούν από τα αδιάκριτα βλέμματα. Θεώρησαν ότι η παρουσία ενός άνδρα είναι αρκετή. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΥΝΟΔΕΥΕΣΤΕ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.


Επαναλαμβάνω και πάλι. Το γεγονός ότι συνοδεύεστε, δεν σημαίνει ότι ο άνδρας που βρίσκεται δίπλα σας, μπορεί να σας σώσει από μια ομάδα πολυάριθμων, οπλισμένων εγκληματιών. 9/10 ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΚΑΝ...

Απέφευγε να περπατάς μόνη αργά το βράδυ.

Απέφευγε τους σκοτεινούς δρόμους. Πολλοί δράστες συνήθως σας γνωρίζουν- έστω και φυσιογνωμικά, και σας έχουν στοχοποιήσει. Γνωρίζουν την διαδρομή που χρησιμοποιείτε. Επομένως. Σχεδιάστε το έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φωταγωγημένο και ασφαλές. Προτιμήστε να είναι λίγο μεγαλύτερο και ασφαλέστερο (κεντρικοί, πολυσύχναστοι δρόμοι), παρά μικρότερο και πιο επικίνδυνο.

Φροντίστε επίσης να υπάρχει έντονη ανθρώπινη παρουσία, ιδιαίτερα το βράδυ (αστυνομικό τμήμα, φαρμακείο που διανυκτερεύει, παρκινγκ ή γκαράζ με φύλακα, περίπτερο, ψιλικατζίδικο, εστιατόριο κτλ.). Όλα τα προηγούμενα μπορεί να σας σώσουν εάν αντιληφθείτε εγκαίρως τον κίνδυνο και αναζητήσετε εκεί βοήθεια.


ΠΡΟΣΟΧΗ στους πεζόδρομους, άλση, εγκατελειμένα σπίτια, οικοδομές. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ορμητήρια. Συνήθως περιμένουν κοντά στα σημεία και στην συνέχεια με την απειλή κάποιου όπλου,αναγκάζουν τα θύματα να τους ακολουθήσουν σε ποιο απομονωμένα μέρη όπως μια ερημική οικοδομή.

Απέφευγε τις περιοχές που χαρακτηρίζονται από υψηλή εγκληματικότητα ή σου είναι άγνωστες.

Μη φοράτε ακουστικά (μουσική) όταν βαδίζετε. Περιορίζουν την δυνατότητα να αντιληφθείτε εγκαίρως μια επίθεση που εκδηλώνεται πίσω σας.

Αν η πόρτα του σπιτιού είναι παραβιασμένη, μην μπαίνετε μέσα. Φύγετε και τηλεφωνήστε στην αστυνομία ή σε κάποιο φίλο σας. Υπάρχει περίπτωση ο δράστης να είναι ακόμη μέσα.

Μην ανοίγεται την πόρτα σε άγνωστα άτομα. Κάποιες φορές επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες του στυλ: ''είμαι απ τη ΔΕΗ, πουλάω αυτό, θα μπορούσα να πάρω ένα τηλέφωνο κτλ.''. Μην ανοίγεται σε άτομα τα οποία ΔΕΝ καλέσατε ή σας είναι άγνωστα.

Κλειδώνεται πάντοτε την πόρτα του σπιτιού, ακόμη και αν είστε μέσα. Αν δεν έχετε κλειδαριά ασφαλείας τοποθετήστε μια οπωσδήποτε.

Μην μπαίνετε στο ασανσέρ με άγνωστα άτομα. Αν εκείνη την ώρα τύχει να μπει κάποιος άλλος στην πολυκατοικία, ασχοληθείτε με το κοίταγμα των λογαριασμών (κλασικό κόλπο όταν θέλουμε να αποφύγουμε κάποιον).

Μην απομονώνεστε στις πίσω θέσεις των λεωφορείων, προτιμήστε να κάθεστε κοντά στον οδηγό. Οι άνδρες όταν βλέπετε μια γυναίκα μόνη, καθίστε κοντά της. Η παρουσία σας δρα αποτρεπτικά.


Αν και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί βιασμός μέσα σε λεωφορείο, μπορεί να ξεκινήσει σαν σεξουαλική παρενόχληση με αποτέλεσμα ο δράστης να σας τσεκάρει και να κατέβει στην ίδια στάση για ευνόητους λόγους. Επιδιώκετε την ανθρώπινη παρουσία. ΜΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΣΤΕ.

Το παραπάνω εννοείται ότι ισχύει και για τα τρένα, μετρό κτλ.

Εάν πρέπει να πάρετε ταξί, καθίστε στις πίσω θέσεις.

Προσέχετε το ποτό ή το φαγητό σας όταν βγαίνετε έξω. Πριν από περίπου 2 χρόνια είχε πιαστεί ένας βιαστής ο οποίος κερνούσε τουρίστριες τυρόπιτες. Προηγουμένως είχε φροντίσει να τοποθετήσει υπνωτικές ουσίες μέσα. Τα θύματα ναρκώνονταν και στη συνέχεια τα οδηγούσε σπίτι του. Σπάνιο αλλά συνέβη. Προτιμήστε τα κλειστά ποτά (μπύρες ή οτιδήποτε είναι σφραγισμένο).

Όταν βγαίνεις με αγόρι ή παρέα που δεν γνωρίζεις καλά, προσπάθησε να μη πιεις πολύ. Το αλκοολ μειώνει τις αναστολές σου και την δυνατότητα να αντισταθείς δυναμικά. Ένα μεγάλο ποσοστό βιασμών, παρατηρείται μετά από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Προσέχετε στις τουαλέτες των κέντρων διασκέδασης ή οπουδήποτε αλλού. Η συνοδεία μιας φίλης επιβάλλεται.

Επίσης, προσέχετε την εμφάνιση σας. Οι δράστες πολλές φορές επιλέγουν τα θύματα τους, ανάλογα με το ρουχισμό. Φούστες, κολάν, φόρμες κτλ αφαιρούνται ή σκίζονται εύκολα. Τους δυσκολεύουν τα στενά τζιν και οι ζώνες.
 

Τα παπούτσια με τακούνια, σας δυσκολεύουν στο τρέξιμο.

Τους καλοκαιρινούς μήνες προσέχετε ιδιαίτερα την εμφάνιση σας. Δεν χρειάζεται να φοράτε ότι πιο προκλητικό έχετε στη ντουλάπα σας.

 

H αποφυγή είναι καλύτερη από την καταστολή.

Σε αυτό το σημείο θα εξετάσουμε την αποφυγή.

Έγραψα πιο πάνω ότι τα προληπτικά μέτρα είναι η καλύτερη άμυνα σε τέτοιες περιπτώσεις. Τι γίνεται όμως αν παρουσιαστούν τα πρώτα αρνητικά σημάδια;

Η απάντηση είναι απλή. Αποφύγετε τα χειρότερα εμπιστευόμενη το ένστικτο σας. Μην το υποτιμάτε.

Προσέξτε τους γύρω σας.

Μήπως κάποιος σας κοιτά επίμονα τσεκάροντας τις κινήσεις σας;

Μήπως περνά απ το ίδιο σημείο και ξαναεπιστρέφει μετά από λίγο;

Μήπως φαίνεται ανήσυχος;

Μήπως κοιτά αριστερά - δεξιά προσπαθώντας να δει αν υπάρχουν μάρτυρες;

Μήπως σας παρακολουθεί ενώ βαδίζετε;

Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσετε αν σας παρακολουθεί ή όχι είναι ο εξής:

Kαθώς βαδίζετε, σταματήστε και κοιτάξτε πίσω σας. Αν σας παρακολουθεί θα σταματήσει κι αυτός. Οι περισσότεροι είναι άπειροι και ''καρφώνονται'' σχετικά εύκολα. Ένα άτομο το οποίο δεν σας παρακολουθεί, θα συνεχίζει κανονικά την πορεία του.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ.

Αν θέλετε να διαπιστώσετε κατά πόσο σχεδιάζει να σας επιτεθεί, κάνετε το εξής:


Kαθώς βαδίζετε, περάστε στην άλλη πλευρά του δρόμου, αλλάζοντας πεζοδρόμιο. Εάν αλλάξει κι αυτός, τότε ίσως προσπαθεί να σας φτάσει προκειμένου να σας επιτεθεί.

Προσέχετε ιδιαιτέρα όταν ακούτε κάποιον πίσω σας. Οι περισσότερες κοπέλες το αγνοούν, με αποτέλεσμα να δέχονται αιφνιδιαστικές επιθέσεις πισώπλατα χωρίς περιθώρια αντίδρασης.

Συνήθως σπρώχνουν τα θύματα ώστε να υπάρξει απώλεια ισορροπίας ή τα τραβούν απ΄τα μαλλιά ή εφαρμόζουν κάποια λαβή πνιγμού ή εναγκαλισμού ,προκειμένου να τα ελέγξουν και να τα μεταφέρουν σε μια πιο απομονωμένη περιοχή όπως ένα εγκατελειμένο σπίτι, οικοδομή ή κάποιο πιο απόμερο μέρος χωρίς ανθρώπινη παρουσία. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν και μαχαίρια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα.


Προσοχή λοιπόν όταν κάποιος βαδίζει πίσω σας, μη στρουθοκαμηλίζετε πιστεύοντας ότι ''αποκλείεται''. Δεν μπορείτε να είστε σίγουρες 100%.

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν αρνητικά σημάδια και δεν θα πρέπει να τα αγνοήσετε.

Αν υπάρχει κοντά κόσμος και φώς, μείνετε εκεί και τηλεφωνήστε σε ένα φίλο σας. Φροντίστε το ύποπτο άτομο, να σας δει να τηλεφωνείτε.

Αν δεν υπάρχει κόσμος και φώς, κατευθυνθείτε προς τα εκεί που υπάρχει  (αστυνομικό τμήμα, φαρμακείο που διανυκτερεύει, παρκινγκ ή γκαράζ με φύλακα, περίπτερο, ψιλικατζίδικο, εστιατόριο κτλ). ΠΗΓΑIΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠAΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΑΝ ΤΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Αν νομίζετε ότι παρακολουθήστε, ενώ βρίσκεστε μέσα σε αυτοκίνητο, πηγαίνετε εκεί που υπάρχει φως και ανθρώπινη παρουσία (πχ βενζινάδικο και όλα τα παραπάνω σημεία που προανέφερα).

Αν δεν υπάρχει κοντά ανθρώπινη δραστηριότητα και άρα βρίσκεστε σε απομονωμένη περιοχή, ΤΡΕΞΤΕ. Τρέξτε για ανοίξτε την απόσταση μεταξύ εσάς και του δράστη. Οι ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΣΑΣ!

 

Προσέξτε τους γύρω σας.

Μήπως κάποιος σας κοιτά επίμονα τσεκάροντας τις κινήσεις σας;

Μήπως περνά απ το ίδιο σημείο και ξαναεπιστρέφει μετά από λίγο;

Μήπως φαίνεται ανήσυχος;

Μήπως κοιτά αριστερά- δεξιά προσπαθώντας να δει αν υπάρχουν μάρτυρες;

Όπως είδαμε τα παραπάνω σημάδια, υποδηλώνουν ύποπτες κινήσεις. Αν έχετε τα περιθώρια να φύγετε απ το μέρος κάντε το χωρίς δεύτερη σκέψη.


Τι γίνεται όμως αν για τον Α ή Β λόγο δεν μπορείτε να φύγετε;

Πρώτα απ όλα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο μεγαλύτερος φόβος ενός εγκληματία (είτε είναι βιαστής είτε ληστής, δεν έχει σημασία), είναι να αναγνωριστεί κάτι το οποίο πιθανόν να έχει ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΣ, Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να τον πείσετε, ότι δεν είστε εύκολο θύμα ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΟΉΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ.

Εφαρμόζοντας την παρακάτω τεχνική, περνάτε ένα ''υπόγειο'' μήνυμα στον επίδοξο δράστη.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ, ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ.

Διαβάστε προσεκτικά...

Παρατηρήστε τον, κοιτάζοντας τον απ την κορυφή ως τα νύχια.

Όταν τον κοιτάτε φροντίστε το βλέμμα σας να είναι σοβαρό και χωρίς φόβο. Μη δείξετε φόβο, γιατί αυτό ίσως το εκλάβει ως αδυναμία και άρα μπορεί να σας θεωρήσει κατάλληλο στόχο.

Κοιτάξτε τον για 2-3 (όχι περισσότερο) δευτερόλεπτα στο πρόσωπο ''σκανάροντας'' τα χαρακτηριστικά του.

Συνεχίστε κοιτάζοντας το μπουφάν, το παντελόνι, τα παπούτσια.

Πάρτε δηλαδή, μια γενική εικόνα του δράστη, συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.

Περάστε του το μήνυμα, ότι έχετε πάρει τα στοιχεία του (ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ) και έχετε καταλάβει ότι κάτι ετοιμάζει (ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΘΥΜΑ).

Οι περισσότεροι απ αυτούς είναι εξαιρετικά δειλοί και αυτό πιθανόν θα έχει ως αποτέλεσμα, την ματαίωση των σχεδίων του. Μάλλον θα φύγει, αναζητώντας ένα πιο εύκολο και λιγότερο υποψιασμένο θύμα!

Αν πάντως έρθει κοντά σας, και σας ρωτήσει γιατί τον κοιτάτε, ρωτήστε τον τι ώρα είναι; Mε αυτό τον τρόπο έχετε ''καταγράψει'' και την φωνή του! Προσέξτε μόνο να διατηρείτε την απόσταση ασφαλείας (2+ μέτρα.)


ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ!

Δυστυχώς οι περισσότερες κοπέλες κάνουν ότι δεν τον είδαν (όταν εμφανίζονται τα ύποπτα σημάδια), με αποτέλεσμα να θεωρήσει (και δικαιολογημένα) ότι δεν τον έχουν αντιληφθεί.
 

Το ίδιο ακριβώς πράγμα μπορείτε να το εφαρμόσετε και σε περίπτωση που τρακάρετε και έχετε να κάνετε με έναν οργισμένο οδηγό.

Σε αυτή την περίπτωση βγείτε ήρεμα έξω απ το αυτοκίνητο (μην αρχίσετε να κατεβάζετε και εσείς ''εκκλησιαστικά είδη'', δεν θα βοηθήσει), και σκανάρετε τον οδηγό γρήγορα και στην συνέχεια το αυτοκίνητο του. Δώστε ιδιαίτερη βάση στο χρώμα, μοντέλο και το κυριότερο ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

Αν δεν είναι μεθυσμένος ή υπό την επήρεια ναρκωτικών, θα τον δείτε να ηρεμεί σταδιακά διότι και μόνο ο αριθμός κυκλοφορίας που έχετε πάρει, είναι αρκετός για να αναγνωριστεί.

 

 

Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do - Αυτοπροστασία Γυναικών!

 

Οι βιαστές δρουν με δυο τρόπους όπως αναφέραμε:

Α) Αρχίζουν να σας παρενοχλούν, ''τσεκάροντας'' τις αντιδράσεις σας. Αν δουν ότι τους ''παίρνει'' συνεχίζουν.

Β) Επιτίθονται εντελώς αιφνιδιαστικά, χωρίς να δώσουν κανένα απολύτως σημάδι.

Στο σημείο αυτό θα εξετάσουμε την πρώτη περίπτωση. Αυτή που ξεκινά σαν παρενόχληση.

Αν ο υποψήφιος δράστης δεν απομακρυνθεί αφού έχετε εφαρμόσει την παραπάνω μέθοδο, ίσως σας πλησιάσει για να τσεκάρει τις αντιδράσεις σας.

Αν διαπιστώσει φόβο ή διστακτικότητα εκ μέρους σας ίσως πάρει θάρρος.

Υπενθυμίζω για μια ακόμη φορά ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχραιμία και η διατήρηση της απόστασης ασφαλείας 2-3 μέτρα
τουλάχιστον...

Ίσως σας πλησιάσει και καθίσει δίπλα σας αμίλητος, προσπαθώντας να διαπιστώσει αν τον φοβάστε ή όχι.

Αν λοιπόν καθίσει υπερβολικά κοντά σας (πχ σε μια ερημική στάση λεωφορείου και ενώ έχει χώρο να σταθεί πιο πέρα είτε στο κάθισμα είτε όρθιος), Πείτε ΣΥΓΝΩΜΗ! (αρκετά δυνατά και αυστηρά) δίνοντας του να καταλάβει ότι βρίσκεται πολύ κοντά και απομακρυνθείτε λίγα βήματα χωρίς να δείξετε φόβο.

Αν είναι ''πρωτάρης'' ίσως απολογηθεί και πιθανότατα φύγει, εγκαταλείποντας τον τόπο. Καλού κακού όμως έχετε το νου σας.

Αν δεν φύγει, σας αγνοήσει και εξακολουθεί να βρίσκεται δίπλα σας κάνοντας σας πιο νευρική πείτε: ΣΥΓΝΩΜΗ, ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ! (πιο έντονα και αυστηρά).


Σε αυτό το σημείο θα πρέπει η προσοχή σας να είναι πολύ τεταμένη. Πιθανότατα θα σας απαντήσει με άσχημο τρόπο άρα να είστε έτοιμες να ακούσετε τα χειρότερα (ειρωνείες, βωμολοχίες που αφορούν το άτομο σας κτλ.).


Διατηρείτε συνεχώς την απόσταση ασφαλείας (
2-3 μέτρα τουλάχιστον).

Τώρα αν μετά από 2 συστάσεις ο τύπος εξακολουθεί να βρίσκεται δίπλα σας αδιαφορώντας, βρίζωντας ή κάνοντας διάφορα σχόλια, αυτή είναι και η τελευταία σύσταση: ΣΤΑΜΑΤΑ, ΦΥΓΕ ΜΑΚΡΙΑ! (αυστηρά και δυνατά), προτείνοντας ταυτόχρονα τα χέρια σας, σαν να του λέτε STOP!

Εξακολουθείτε να διατηρείται την απόσταση ασφαλείας...

Μην μπείτε στη διαδικασία να του κάνετε ερωτήσεις του στυλ, έχεις πρόβλημα; ή θα μπορούσα να σας βοηθήσω; Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε, είναι μια απάντηση...

Παραμείνετε ψύχραιμη και αυστηρή διατηρώντας απόσταση.

ΣΤΑΜΑΤΑ, ΦΥΓΕ ΜΑΚΡΙΑ! Αυτό και μόνο. Απλά και κατανοητά.

Αυτό λογικά, θα είναι το τέλος της λεκτικής αντιπαράθεσης.

Όπως έγραψα και παραπάνω, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι δειλοί, οπότε οι αυστηρές συστάσεις εκ μέρους σας είναι αρκετές για να ματαιώσουν τα σχέδια του. Φωνάζοντας τον έχετε στοχοποιήσει και του έχετε αποδείξει ότι δεν αξίζει τον κόπο να σας επιλέξει ως θύμα. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι περισσότεροι βιαστές αυτής της κατηγορίας, απογοητεύονται σχετικά εύκολα.

Αν παρόλα αυτά, δείχνει να μην καταλαβαίνει, πιθανότατα θα σας επιτεθεί.

Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως επιχειρούν να έρθουν κοντά σας εκμηδενίζοντας την απόσταση.


Συχνά προσπαθούν να πιάσουν τους καρπούς των χεριών σας, επιχειρώντας παράλληλα να σας χτυπήσουν στο πρόσωπο (με το ελεύθερο τους χέρι) ή επιχειρούν να βγάλουν κάποιο όπλο απ την τσέπη τους (συνήθως μαχαίρι).

Απ τη στιγμή που θα τον δείτε να έρχεται απειλητικά κατά πάνω σας, οι συστάσεις και το τρέξιμο είναι άσκοπο.

ΠΡΟΣΟΧΗ μην τρέξετε γιατί ήδη βρίσκετε υπερβολικά κοντά σας και αν το επιχειρήσετε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τον χάσετε απ τα μάτια σας χαρίζοντας του ένα μεγάλο πλεονέκτημα. ΤΟΥ ΓΥΡΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ με αποτέλεσμα να μπορεί:

α) να σας σπρώξει και να πέσετε κάτω

β) να εφαρμόσει λαβή πνιγμού από πίσω

γ) να εφαρμόσει λαβή εναγκαλισμού

δ) να σας πιάσει απ τα μαλλιά και να σας τραβήξει προς τα πίσω ε) να σας κλείσει το στόμα και να τοποθετήσει το μαχαίρι στο λαιμό σας.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ. ΕΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΜΗΝ ΤΡΕΞΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΧΑΝΕΤΕ ΑΠ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ, ΔΙΝΕΤΕ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΡΑΣΤΗ.

Από το σημείο αυτό και μετά, σας απομένει μόνο η φωνή σας και η νόμιμη άμυνα που επιβάλλεται να ασκήσετε εναντίον του.

Στο σημείο αυτό θα εξετάσουμε την δεύτερη περίπτωση.

Αυτή όπου ο δράστης επιτίθεται χωρίς να δώσει το παραμικρό σημάδι.

Εδώ, σε αντίθεση με την προηγούμενη κατηγορία, οι συστάσεις στερούνται ουσίας μιας και η επίθεση λαμβάνει χώρα εντελώς απρόσμενα και άρα δεν υπάρχουν τα περιθώρια να πραγματοποιήσετε κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζω για μια ακόμη φορά ότι το μεγαλύτερο όπλο του δράστη σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο αιφνιδιασμός.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εκμηδένιση της απόστασης ασφαλείας και το ΣΟΚ.

Τα περισσότερα θύματα σοκαρισμένα απ την αιφνιδιαστική επίθεση δεν αντιδρούν και δεν φωνάζουν διότι ο δράστης εμφανίζεται ξαφνικά και ασκεί ταυτόχρονα λεκτική και σωματική βία.

Η συγκεκριμένη κατηγορία βιαστών, αναμφίβολα είναι η πιο επικίνδυνη.


Ο μοναδικός τρόπος για να μην υποστείτε ΣΟΚ σε μεγάλο βαθμό, είναι να βρίσκεστε σε εγρήγορση.

Με τον τρόπο αυτό, αχρηστεύετε το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα. ΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ.

Αν αποφύγετε το ΣΟΚ, τότε οι πιθανότητες σας αυξάνονται κατακόρυφα!

Περνάμε στο επίπεδο της καταστολής. Τώρα τα περιθώρια φυγής και συστάσεων δεν έχουν νόημα. Σας απομένει μόνο η φωνή σας και η νόμιμη άμυνα που επιβάλλεται να ασκήσετε εναντίον του.

 

KATΑΣΤΟΛΗ

Απ τη στιγμή που ο δράστης ετοιμάζεται να σας επιτεθεί δεν έχετε πολλές επιλογές. Η αντίσταση είναι μονόδρομος ιδιαίτερα όταν ο δράστης είναι άοπλος.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φωνάξετε και αν μπορείτε να μετακινηθείτε, τοποθετώντας μεταξύ του δικού σας σώματος και του δράστη ένα εμπόδιο.

Αντιδράστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Μη χάνετε ευκαιρία. Ας τα δούμε λίγο αναλυτικά...

1) Τραβώντας την προσοχή του κόσμου φωνάζοντας.

Αν ο δράστης ετοιμάζετε να σας επιτεθεί ή σας έχει αρπάξει, ΦΩΝΑΞΤΕ! Όχι απλά δυνατά, αλλά... ΔΥΝΑΤΑ!
 

Όσο πιο πολύ θόρυβο κάνετε, τόσο το καλύτερο.

Υπενθυμίζω και πάλι ότι ο μεγαλύτερος φόβος ενός εγκληματία είναι να αναγνωριστεί και να πιαστεί. Ένας τρόπος λοιπόν για να ματαιώσετε τα σχέδια του είναι να τραβήξετε την προσοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων. Θυμηθείτε: φως, άνθρωποι ,και θόρυβος είναι οι καλύτεροι σας σύμμαχοι, απέναντι στους δικούς του (σκοτάδι, απουσία ανθρώπων, ησυχία).

Φωνάξτε: ΦΩΤΙΑ! ΦΩΤΙΑ! ΔΥΝΑΤΑ και όσες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ φορές μπορείτε!

Ο λόγος που δεν φωνάζουμε βοήθεια, είναι γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ακούν τη λέξη βοήθεια, φοβούνται ή αδιαφορούν. Η λέξη ''βοήθεια'' μεταφράζεται στο μυαλό τους ως: ''ωχ, κάποιος έχει πρόβλημα ας μη πάω προς τα κεί γιατί μπορεί να μπλέξω κι εγώ''.

Η λέξη ''φωτιά'' όμως, προκαλεί περιέργεια αλλά και φόβο για την ατομική τους ασφάλεια και περιουσία, με αποτέλεσμα να σπεύσουν άτομα για να διαπιστώσουν τι γίνεται.

Η λέξη ''φωτιά'' μεταφράζεται ως: για να δω τι γίνεται, τι καίγεται; Ή ακόμα καλύτερα μήπως καίγεται το αυτοκίνητο μου, μηχανή μου; Μήπως η φωτιά είναι κοντά στο σπίτι μου και άρα κινδυνεύω και εγώ;


ΦΩΝΑΞΤΕ ΦΩΤΙΑ!

2) Τοποθετήστε ένα εμπόδιο μεταξύ εσάς και του δράστη.

Εάν έχετε τα περιθώρια να μετακινηθείτε πίσω απ ένα εμπόδιο κάντε το.


Πηγαίνετε πίσω από ένα αυτοκίνητο, κάδο απορριμμάτων ή οποιοδήποτε εμπόδιο ώστε ο δράστης να μη μπορεί να σας φτάσει!


Αν είστε μέσα σε αυτοκίνητο παραμείνετε μέσα, κλειδώστε τις πόρτες και πατήστε την κόρνα.

Συνεχίστε να φωνάζετε ΦΩΤΙΑ ΔΥΝΑΤΑ! Όσο πιο πολύ χρόνο κερδίζετε, τόσο πιο πολύ ανεβάζετε τις πιθανότητες να σωθείτε, καθώς ο δράστης χάνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα του (ησυχία και απουσία ανθρώπων).

Προσέξτε τώρα το εξής

Επειδή θα φωνάξετε το πιο πιθανό είναι ότι θα προσπαθήσει να σας πείσει να ησυχάσετε διότι οι φωνές, ματαιώνουν τα σχέδια του.

Το πιο πιθανό που θα ακούσετε είναι ΣΚΑΣΕ ΓΙΑΤΊ ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΏΣΩ, ΣΚΑΣΕ ΘΑ ΣΕ ΣΦΑΞΩ και διάφορα τέτοια.

Ο λόγος είναι απλός. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά 90% ένας δράστης που δεν πτοείται, θα σας ζητήσει να σταματήσετε να φωνάζετε. Ακόμη και αν είναι οπλισμένος μην το κάνετε.

Οι περισσότεροι βιαστές ΔΕΝ είναι δολοφόνοι και θα προτιμήσουν χίλιες φορές να φύγουν, απ το να σας σκοτώσουν. Το κίνητρο τους είναι η βίαιη σεξουαλική σας υποταγή και ΟΧΙ ο φόνος.

Θα πρέπει όμως να αντιμετωπίσετε ένα βιαστή με την αυστηρότητα που θα αντιμετωπίζατε ένα δολοφόνο, γι αυτό μην τους υποτιμάτε.


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΕΙ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΑ! ΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!

Σηκώστε ψηλά το κεφάλι σας και κοιτάξτε τον μέσα στα μάτια. Δώστε του να καταλάβει ότι σήμερα δεν είναι η τυχερή του μέρα. ΦΩΝΑΞΤΕ, μπείτε πίσω απ ένα ΕΜΠΟΔΙΟ

Αν την στιγμή που φωνάζετε αντιληφθείτε ανθρώπινη παρουσία, συνεχίστε πιο δυνατά ενώ στρεφόμενη προς τα κει φωνάξτε ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ αμέσως μετά, περάστε στην αντεπίθεση, εφαρμόζοντας με τη σειρά σας ψυχολογικό πόλεμο στο δράστη.

Αν δείτε άτομα να στέκονται και να παρακολουθούν απ μακριά ή απ τα μπαλκόνια τους ή απ οπουδήποτε ενώ έχετε φωναξει: πάρτε την αστυνομία θα τον δείτε διστακτικό, καθώς αρχίζει να αναρωτάτε μήπως έχει αρχίζει να κινδυνεύει.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΊΑ! Παίξτε με τις φοβίες του λέγοντας: ΦΥΓΕ σε ΕΙΔΑΝ, ΤΡΕΞΕ να ΣΩΘΕΙΣ.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΦΟΥ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ.

 

Λίγα πράγματα όσον αφορά τον βιαστή

Απ τη στιγμή που oι φωνές και η μετακίνηση σας πίσω από κάποιο εμπόδιο, δεν επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και ο δράστης πρόκειται να σας επιτεθεί, το μόνο που σας απομένει είναι να ασκήσετε βία.


Αν διαθέτετε κάποιο όπλο ή αντικείμενο και είναι εφικτό, χρησιμοποιήστε το.

Έχετε κατά νου ότι:

1) Ο επιτιθέμενος εγκληματίας (όσον αφορά τουλάχιστον τους βιαστές), θα είναι ισχυρότερος, πιο εύσωμος, έμπειρος και πιθανότατα οπλισμένος.

2) Ο επιτιθέμενος εγκληματίας, ΔΕΝ θα δείξει έλεος.

3) Ο επιτιθέμενος εγκληματίας, παραβιάζει το νόμο.

4) Ο επιτιθέμενος εγκληματίας θα προσπαθήσει να σας χτυπήσει με όλη του τη δύναμη.

Λαμβάνοντας υπ όψη τα παραπάνω, είναι τουλάχιστον ανούσιο να μη χρησιμοποιήσετε κάποιο όπλο, αν το έχετε πάνω σας.

Σε ρεαλιστικές συνθήκες μάχης, αυτό που προέχει είναι να επιβιώσετε.

Επίσης όσον αφορά τους βιασμούς

Αν ο δράστης είναι άοπλος, θα προσπαθήσει να σας χτυπήσει οπότε δεν έχει νόημα να μην αντισταθείτε.

Μην διαπραγματεύεστε μαζί του (εκτός αν η κατάσταση είναι εξαιρετικά δραματική), μην αρχίσετε να κλαίτε και να τον παρακαλάτε διότι αυτό ΔΕΝ θα τον αποτρέψει, το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί.


ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣΙΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΕΣΕΙΣ


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ...

 

Χρήσιμα Τηλέφωνα:

 • Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης 197 (όλο το 24ωρο)

 • Γραμμή SOS της Γενικής Γραμματείας Ισότητας 2103220900

 • Κέντρα Υποδοχής Κακοποιημένων Γυναικών. Αθήνα: 2105235318 & 2105235250, Πειραιάς: 2104112091 & 2104129101

 • Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών 2105244657

 • Δίκτυο για την καταπολέμηση της ανδρικής βίας κατά των γυναικών (Δευτ.-Παρ. 16:00-20:00) 2103828126

 • Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης

 • Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων

 • Συμβουλευτικά κέντρα για τη βία στην οικογένεια 2103317305-6 & 2104129386

 • Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης 8001188881 (ενδοοικογενειακή βία) και 80011144000 (κακοποίηση - σωματεμπορία)